Норис: Джордж се промени, след като премина в Мерцедес

Според Ландо Норис неговият сънародник Джордж Ръсел е променил своето държание и вече не е толкова забавен откакто стана част от екипа на Мерцедес в началото на годината. 

Двамата са карала едва ли не един срещу друг през целите си кариери, като и двамата дебютираха във Формула 1 в началото на 2019 година, Норис с Макларън, а Ръсел с Уилямс. Година по-рано те се борих за титлата във Формула 2, където триумфът бе за настоящия пилот на „Сребърните стрели“.

„Моят мениджър, треньорът ми, родителите ми винаги се стараят аз да бъда себе си, вместо да ме оформят както те искат. Виждам други пилоти, които биват оформени по определен начин заради отборите, за които карат и не мисля, че това е хубаво нещо. Това отнема личността на пилота.

„Например да израстна с Джордж беше много забавно. Той беше страхотен човек, но откакто е в Мерцедес е различно, там атмосферата е друга. За мен това не е забавно. Мисля, че с личността му от преди няколко години той щеше да е още по-популярен.

„Не мисля, че това е грешка на Мерцедес, а по-скоро напрежението да караш за отбора и да си съотборник с Люис Хамилтън, което никога не е лесно. Не искаш хората да те виждат как се забавляваш, а в същото време да бъдеш побеждаван от своя съотборник. Джордж обаче се справя много добре, няма как това да се отрече“, заяви Норис, който ще остане част от Макларън до 2025 година включително.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти