Ювентус обмисля размяна на играчи с ПСЖ

От Ювентус размишляват върху възможността да направят размяна с Пари Сен Жермен, пише “Гадзета дело спорт”. Идеята на “бианконерите” е да пратят на “Парк де Пренс” нападателя Мойс Кийн и на свой ред да привлекат халфа Леандро Паредес.

Кийн е преотстъпен на Ювентус от Евертън, но според сделката помежду им от миналата година торинският гранд е задължен да го закупи най-късно през следващото лято за сумата от 28 млн. евро. Ако обаче клубът го привлече още сега и го продаде на друг отбор, той ще си спести сумата от 4 млн. евро, които трябва да плати за наема му през новия сезон. Италианецът разочарова с представянето си през изминалата кампания, в която вкара едва 6 гола в 44 мача. Ето защо сега ”Старата госпожа” възнамерява да се раздели с Кийн, който вече има престой в ПСЖ. През сезон 2020/21 той отбеляза 17 попадения в 41 срещи с екипа на парижани, за които игра като преотстъпен.

От друга страна, Паредес не за пръв път е свързван с трансфер в Ювентус. През следващите седмици се очаква той да се срещне с ръководството на френския шампион, за да обсъди своето бъдеще. Аржентинецът е наясно, че не е централна фигура в клубния проект и е готов да се завърне в Италия, където вече игра за Емполи и Рома. В Юве възнамеряват да обновят своята халфова линия, като единствено Мануел Локатели е сигурен за оставането си в клуба. Адриен Рабио, Аарън Рамзи и Артур са в трансферната листа, а Уестън Маккени и Денис Закария също могат да си тръгнат при изгодни оферти. Торинци вече си осигуриха едно ново попълнения в средата на терена, като тепърва ще обявят привличането на Пол Погба, който за втори път ще се присъедини към тима като свободен агент.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти