Крисчън Тейлър: Трудно е да се състезаваш, когато си мислиш “това ли ще е последният ми скок?

Крисчън Тейлър има две олимпийски и четири световни титли в тройния скок. Личният му рекорд е 18.21 метра, което е само с 8 сантиметра по-малко от световния рекорд на Джонатан Едуардс от 1995 г. Навършващият днес 32 години американец обаче се сблъска с едно от най-големите изпитания в кариерата си през 2021 г., когато контузия на ахилеса го лиши от възможността да се бори за трета поредна олимпийска титла в Токио.

Тейлър се подложи на операция през миналото лято и вече прави първите си стъпки към пълноценно завръщане към състезанията. Личният му рекорд за сезона от 16.11 метра не е впечатляващ за неговите възможности, но той е щастлив, че отново има възможност да практикува това, което обича най-много - тройния скок.

“В момента, ако трябва да бъда честен, съм в много смирителна позиция и гледам много състезания, губя много състезания, но просто се уча отново и отново изграждам увереността в способностите си. В крайна сметка аз съм все същият човек, тялото ми е същото, просто изграждам тази увереност, че тялото е наред, мога да продължа още малко, мога да тичам малко по-бързо”, сподели Тейлър на пресконференция преди Диамантената лига в Париж.

“Миналия вторник в Турку беше най-големият тест за мен, първия път, когато скочих от пълен разбег. Чувствам, че това беше най-голямото препятствие. Аз съм скоростен скачач. Това беше най-добрият тест. Сега мога да дишам, мога да държа главата си над водата и да кажа “хайде да се състезаваме отново“.

“Трудно е да се състезаваш, когато си мислиш “това ли ще е последният ми скок?“ Сега имам потвърждението, че мога да се състезавам отново, мога да се върна към манталитета на постигане на големи резултати“, добави той.

Запитан за Световното първенство в Юджийн през юли, той отговори: “Целта ми е Париж 2024. Сърцето ми беше разбито да пропусна Токио, наистина имах толкова много планове. Но това е животът. В това време на пандемията всички имахме планове, всички трябваше да се пренастроим. Разбира се, гледайки към Юджийн, би било фантастично да се състезаваш на родна земя. Но бих излъгал, ако кажа, че всичко не върви към Париж 2024.”

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти