Девон Алън: Не напускам атлетиката, ще я комбинирам с американския футбол

Девон Алън постигна трето време в историята на 110 метра с препятствия - 12.84 секунди, но все още е на кръстопът между Царицата и американския футбол. Но 27-годишният американец пожела да поясни, че не се отказва от атлетиката.

Наскоро той сключи тригодишен договор с Отборът на НФЛ Филаделфия Ийгълс, но Алън ще редува лека атлетика и американски футбол, вместо да изоставя едното заради другото.

Девон Алън с най-добър резултат в света за сезона на 110 м/пр, Ноа Лайлс с 19.61 сек на 200 м

“Всички казват, че се отказвам. Няма да се откажа. По време на футболния сезон ще играя футбол. И след като настъпи февруари и спечелим Супербоул, надявам се да се върна и да започна да тренирам за писта и да се подготвя за големите шампионати.

Когато се появи атлетиката, очевидно ще ми трябва малко свобода на действие. Тъй като още не е съвсем футболният сезон, има някои тренировъчни лагери, но се надявам да се справя достатъчно добре във футбола, за да мога да правя и двете”, сподели той на пресконференция преди Диамантената лига в Париж.

Той беше запитан и дали резултатът му от 12.84 секунди е бил шок за него?

“Винаги вярвам, че мога да го направя. Това е причината да съм тук в леката атлетика, защото вярвам, че мога да бъда най-добрият в историята на спорта.”

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти