"Топалов оупън" събира в Панагюрище джудисти от 13 държави

Джудисти от 13 държави идват за шестото издание на турнира "Топалов оупън" в Панагюрище през идния уикенд, съобщиха организаторите. В двудневната надпревара се очакват рекорден брой от над 1000 състезатели от Сърбия, Босна и Херцеговина, Република Северна Македония, Гърция, Великобритания,  Израел, Украйна, Молдова, Румъния, Черна Гора, Словения, Кипър и България.

В България пристигат и талантите на водещия босненски клуб "Рандори", чийто възпитаник е Неманя Маидов (90 кг) - световен шампион от 2017-а година.

Миналата година в надпреварата се включиха 946 джудисти от 12 държави. А по време на турнира бе и официалното изпращане за Игрите Токио 2022 на олимпийците ни Ивелина Илиева, Ивайло Иванов, и Янислав Герчев, които раздадоха куп и автографи на своите почитатели.

Сега надпреварата ще бъде за таланти от 6 до 18-годишна възраст. Схватките ще се състоят в зала "Арена Асарел", като началото е в събота от 10:00 часа, а официалното откриване е от 13.00 часа.

"С всяка измината година интересът към турнира става все по-голям, което е показателно за нивото на състезанието, каза Костадин Топалов, организатор на надпреварата. "Всъщност на нашия турнир среща си дават много перспективни състезатели, които в следващите години ще наблюдаваме на световни и европейски първенства".

По традиция след надпреварата състезателите ще останат на тридневен лагер в Панагюрище. И в двата дни турнирът ще бъде излъчван на живо в интернет по телевизия b1b box.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти