Шеф на Лудогорец: Целим се отново в групите на ШЛ

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори пред репортерите на летище "София", преди шампионите да заминат на подготовка в Австрия. Той заяви, че целта пред отбора на Анте Шимунджа е влизане в груповата фаза на Шампионската лига.

"В работно настроение заминаваме, всички сме готови за работа. Знаете, че първият лагер приключи, беше тежко, сега ще е още по-тежко. Надявам се треньорският щаб да си свърши работата и да сме готови максимално добре за евротурнирите. За съжаление тази година почивката е малко, времето за подготовка не е достатъчно, липсват много национали, доста трудна обстановка, но каквото-такова. Договорили сме сериозни контроли, в които ще видим докъде сме стигнали и се надявам като се приберем в България, да сме готови за първия мач. 

Лудогорец изкара късмет и за втория предварителен кръг на ШЛ, бие ли - влиза в групи

Жребият ли? Може би е по-добре от спортно-техническия щаб да коментират. Чувам различни мнения, от спортната общественост, че са леки съперниците. Бих казал, че добрият съперник е отстраненият съперник. Трябва да подходим с максимален респект към съперниците, да се готвим за трудни мачове и дай боже да стигнем далеч. Целите ни остават непроменени - целим се в груповата фаза на Шампионската лига, били сме там, знаем какво е. Да се надяваме тази година жребият да бъде добър за нас и представянето на нашия отбор да бъде на нивото, което да ни позволи да се наредим сред най-силните, това е основната цел. 

Прекрасно е, че в първенството има конкуренция - Лудогорец е бил силен в Европа, когато е имал сериозни съперници в българското първенство. Пожелавам си отборите, които сега влизат в Първа лига, да отговорят на нивото - на първо място с терени, защото имаме притеснения. Дано терените бъдат в такава кондиция, че да се играе футбол на високо ниво. Ако това нещо стане, мисля, че ще станете свидетели на оспорвани мачове. Мисля, че Лудогорец е фаворит за шампион на България. Самият факт, че последния шампионат станахме първи с 21 точки пред втория, говори красноречиво кой е фаворитът. 

Бодьо/Глимт или тим от Фарьорските острови чака Лудогорец при провал срещу Сутиеска

Ще има новини - както за входящи трансфери, така и за изходящи. Има сериозен интерес към наши играчи, доста сериозен, бих казал. Ще продадем наш футболист само и единствено, ако офертата си заслужава, и, разбира се, момчето да е щастливо. Това са двете условия. Тепърва ще разберете и за входящите трансфери. Всеки иска да има деца от школата си в първия отбор - в момента в групата има много наши таланти, те за първи път ще се докоснат атмосферата на първия отбор, идват доста сериозни поколения, аз съм оптимист. 

Много голям оптимист съм по отношение на това поколение, което идва от нашата школа - има момчета с качества, които ще се преборят за титулярно място в първия отбор на Лудогорец. Ако погледнем реално, вече има доста юноши на Лудогорец, които се наложиха в "А" група. Нови две момчета пуснахме да се обиграват в Спартак - Илкер Будинов и Тихомир Димитров, от тях зависи дали ще направят голямата крачка. Най-важното е да захранваме първия отбор с наши юноши. Правим всичко, което ни е по силите, в близките дни правим първа копка на нов фитнес за академията", заяви Ангел Петричев.

Още от БГ Футбол

Виж всички