Ювентус преговаря за Давид Нерес

Ювентус е започнал преговори за привличане на нападателя на Шахтьор (Донецк) Давид Нерес. 25-годишният бразилец премина в състава на украинския гранд от Аякс през януари срещу 12 милиона евро. Инвазията от страна на Русия обаче прекъсна първенството на Украйна и засега няма изгледи скоро положението да се нормализира. Така украинските клубове трудно могат да задържат звездите си, а Юве ще опита да се възползва от ситуацията и да привлече Нерес срещу скромна сума, твърди "Тутоспорт".

Представители на торинци вече са влезли във връзка с агента на играча с предложение за трансфер. Очаква се в близките дни да бъдат стартирани и разговорите с шефовете на Шахтьор за осъществяване на сделката.

Юве обаче не е единственият кандидат за подписа на Нерес, който е желан и от Бенфика. Така че "бианконерите" ще трябва да изпратят по-добра оферта от тази на португалския гранд, ако искат да спечелят наддаването за бразилеца.

Нерес привлече вниманието към себе си по време на 5-годишния си престой в Аякс. Там той изигра 179 мача, в които отбеляза 47 гола и направи 41 асистенции. Тогава той стигна и до националния отбор на Бразилия, за който има 7 мача и 1 гол.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти