Американка оглави световната ранглиста за сезона на 200 м с 21.80 сек

Аби Стайнър постави нов колежански рекорд на 200 метра и оглави световната ранглиста за сезона, след като постигна 21.80 секунди (1.3 м/сек) на колежанския шампионат на САЩ по лека атлетика.

До момента този рекорд се държеше от Фейвър Офили с 21.96 секунди. Офили завърши втора след Стайнър. Планетарната ранглиста за сезона пък се оглавяваше от Кристин Мбома (Намибия) с 21.87 секунди.

“Просто приехме това, което се случва през целия сезон като учене. Всяко състезание е възможност да се поуча от него и да поправя определени части от своите 200 метра. Така че мисля, че всичко се получи в точния момент”, каза американката след бягането си.

45 минути след финала на 200 метра Стайнър бяга и щафета 4 по 100 метра и помогна на съотборничките си от Кентъки да спечелят надпреварата.

Стайнър пропусна олимпийските квалификации на САЩ през миналата година заради контузия на ахилеса, но този път е сред фаворитките на 200 метра, като целта ще е да си осигури място сред първите три, за да се класира за Световното първенство в Юджийн през юли.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти