Вебер предизвика Петерс и световният шампион на копие отговори с опит над 90 метра

Германецът Юлиан Вебер предизвика световния шампион в хвърлянето на копие Андерсон Петерс в Хенгело тази вечер и той веднага отвърна с опит над 90 метра. 27-годишният Вебер, който има европейска титла за юноши през 2013 г., постигна личен рекорд от 89.54 метра в своя трети опит в Нидерландия и поведе класирането.

Актуалният планетарен първенец и водач в световната ранглиста за сезона Петерс обаче веднага взе нещата в свои ръце и още при четвъртото си излизане в сектора си върна водачеството с опит от 90.75 метра. Атлетът от Гренада води световната ранглиста за сезона с 93.07 м, но днес нямаше възможност да разкрие пълния си потенциал заради променливото ветровито и дъждовно време в Хенгело.

Олимпийският шампион от Лондон 2012 Кешърн Уолкът (Тринадад и Тобаго) също беше на ниво днес и зае третото място с 89.07 м.

“Чувството да хвърляш над 90 метра е добро. Бях разтревожен за метеорологичните условия, студено е за мен, беше ветровито и от време на време дъждовно. Ръцете ми бяха толкова студени, че в първия опит нямах усет. Обикновено правя най-доброто си хвърляне в първия опит. Публиката беше прекрасна. Битката между мен и Вебер беше страхотна. Харесва ни да виждаме кой е най-добрият мъж на деня. Очаквам с нетърпение да защитавам световната си титла”, каза Петерс след поредната си победа през сезона.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти