Алкарас вярва, че скоро ще спечели титла от Големия шлем

Карлос Алкарас достигна до два четвъртфинала на турнири от Големия шлем и загуби и двата, но тийнейджърската сензация не се съмнява, че скоро ще спечели трофей от Шлема.

19-годишният испанец беше елиминиран на четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция след поражение от третия поставен в схемата германец Александър Зверев и това сложи край на неговата серия от 14 мача без загуба.

Зверев сложи край на похода на Алкарас на "Ролан Гарос"

"Разликата между другите турнири и Големия шлем е, че в Шлема дори и при лошо начало, имате време да наваксате", каза Алкарас, който също стигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ миналата година.

"Но в същото време е по-трудно, защото е трудно да се запази фокусът, да се запази нивото в продължение на три, четири, пет часа. Бих казал, че това е разликата", каза още испанецът.

"Мисля, че беше равностоен мач срещу Зверев. Не започнах добре, а на това ниво, четвъртфинал на Големия шлем, играете срещу най-добрите играчи в света, не бива да се губи концентрация дори за миг", обясни той.

Алкарас, който щурмува света на тениса тази година, е уверен, че скоро ще стигне до полуфиналите на турнир от Големия шлем.

"Научих си урока. Не съм далеч от полуфинал или дори титла от Големия шлем", каза Алкарас.

Още от Тенис

Виж всички