Коко Гоф достигна първи полуфинал в Големия шлем

Тийнейджърката Коко Гоф (САЩ) достигна до първи полуфинал в кариерата си в Големия шлем, след като елиминира сънародничката си Слоун Стивънс със 7:5, 6:2 на Откритото първенство на Франция по тенис.

Поставената под номер 18 Гоф пропиля аванс от 5:2, но все пак стигна до успеха в първия сет след решаващ пробив в 12-ия гейм.

В началото на втората част тя загуби подаването си, но след това взе пет поредни гейма по пътя си към крайната победа срещу вицешампионката на "Ролан Гарос" през 2018 година Стивънс след 90 минути игра.

Така тя направи следващата стъпка, след като през миналия сезон достигна до четвъртфиналите в Париж, но претърпя поражение с 6:7(6), 3:6 от бъдещата победителка Барбора Крейчикова (Чехия).

"Миналата година на четвъртфиналите загубата беше тежка за мен, но аз успях да извлека правилните изводи. Този път нещата се получиха. В предишния мач загубих от Слоун (б.а. 4:6, 6:6 на Откритото първенство на САЩ през 2021 година), така че беше много днес да изиграя мача по най-добрия начин. Тя допусна някои грешки, на като цяло аз контролирах темпото, което беше много важно. Винаги трябва да вярваш във възможностите си. Това е ключово за младите тенисисти. Щастлива съм", каза американката.

Следващата съперничка на Гоф ще бъде италианката Мартина Тревизан, която също  ще дебютира на полуфинал в турнирите от Шлема, след като по-рано днес надделя над Лейла Фернандес (Канада) с 6:2, 6:7(3), 6:3.

Още от Тенис

Виж всички