Каспер Рууд: Хубаво е да постигна един от най-добрите резултати в кариерата си на "Ролан Гарос"

Каспер Рууд описа победата си от Откритото първенство на Франция над Хуберт Хуркач като "перфектен" начин да се класира за първи път за четвъртфиналите на турнир от Големия шлем. Норвежецът спечели с 6:2, 6:3, 3:6, 6:3 за 2:31 часа, за да подобри постижението си от миналата година, когато игра в четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия.

Рууд ще срещне 19-годишния Холгер Руне в спор за място на полуфиналите на "Ролан Гарос". Руне стана първият датчанин с четвъртфинал на турнир от Шлема, след като елиминира номер 4 Стефанос Циципас (Гърция).

"Чувствам се добре, разбира се. Това е добър резултат. Да направя първия си четвъртфинал тук на "Ролан Гарос" означава много. Това е първият турнир от Големия шлем, който посетих като дете", каза той на пресконференция.

"Хубаво е да постигна един от най-добрите резултати в кариерата си досега тук. Надявам се, че ще мога да продължа да развивам нивото на моя тенис. Днес мисля, че играх един от най-добрия си тенис тази година в първите два сета. В четвъртия сет също играх добре. Това е идеалният начин да стигна до четвъртфиналите. Надявам се, че ще успея да направя още една-две или три стъпки", добави той.

"Когато този турнир приключи за мен, ще погледна назад и ще си кажа, че свърших добра работа, имам добри резултати и записах най-добрия си резултат в Големия шлем. Разбира се, ще се промени начина ми на мислене, когато гледам на турнирите от Големия шлем в бъдеще, когато знаеш, че веднъж си стигнал до четвъртфинал. Това беше голяма цел за мен тази година и да да го постигнеш е добро чувство. Но, разбира се, когато постигнеш цел, си поставяш нови цели. Обикновено така става. Новата ми цел ще бъде след няколко дни, да се опитам да стигна до полуфинал", каза Рууд.

Норвежецът каза, че експертите са се фокусирали твърде много върху няколко големи имена в подготовката за "Ролан Гарос".

"Преди турнира много се говори кой е фаворитът. Мисля, че всички коментираха само горната половина на схемата с Надал, Джокович и Алкарас, разбира се, но има много други добри играчи в турнира", допълни норвежецът.

Още от Тенис

Виж всички