Швьонтек излиза за продължаване на историческа поредица

Световната номер 1 Ига Швьонтек излиза срещу Чинвен Женг в търсене на 32-ра поредна победа и класиране на четвъртфиналите на “Ролан Гарос”. 

Изумителната поредица на полякинята ще я изравни със знаменития поход на Жустин Енен Арден от толкова брой спечелени мачове в периода 2007-08 година.

Швьонтек се присъедини към престижен “клуб” на само четири състезателки, които са успявали в кариерите си през това хилядолетие да запишат над 30 поредни победи. 

ВИНЪС УИЛЯМС - 35 ПОРЕДНИ ПОБЕДИ ПРЕЗ 2000 ГОДИНА

По-голямата от сестрите Уилямс прави невероятен сезон, като записва последователните си успешни мачове между турнирите “Уимбълдън” и Линц. Тя спечели пет поредни трофея - “Уимбълдън”, Станфорд, Сан Диего, Ню Хейвън и US Open, като добави и златни медали на сингъл и двойки от Олимпийските игри в Сидни.

Финалите в “Уимбълдън”, Станфорд и US Open са срещу Линдзи Дейвънпорт, която пък най-после я побеждава за купата в Линц. Любопитното е, че Винъс е трета в световната ранглиста по време на поредицата си, като номер 1 е Мартина Хингис, а номер 2 - именно Дейвънпорт.

СЕРИНА УИЛЯМС - 34 ПОРЕДНИ ПОБЕДИ ПРЕЗ 2013 ГОДИНА

Серина завърши 2012-та с 12 поредни победи, които се увеличиха до 20 пореди загубата на четвъртфиналите на Australian Open от Слоун Стивънс. Впоследствие през февруари тя се завърна на върха в световната ранглиста и записа въпросните 34 последователни спечелени мача, също вдигайки пет купи - Маями, Чарлстън, Мадрид, Рим и “Ролан Гарос”.

Тя можеше да изравни рекорда на по-голямата си сестра, но загуби от Забине Лисицки на четвъртфиналите на “Уимбълдън”. Все пак, Серина завършва 2013 година с 18 поредни победи, като общо през знаменития сезон за нея тя записва 78 успеха и само 4 поражения, триумфирайки в 11 турнира.

ЖУСТИН ЕНЕН - 32 ПОРЕДНИ ПОБЕДИ ПРЕЗ 2007-08 ГОДИНА

Великата белгийка печели 94% от мачовете си през 2007-ма (Серина постига 95% през 2013-та). Тя първо записва серия от 16 победи по пътя си към четвърта титла на “Ролан Гарос”, преди да отпадне на полуфиналите на “Уимбълдън” от Марион Бартоли. 

Енен завършва годината с 25 поредни победи, взимайки и втора купа от US Open, ставайки тогава първата тенисистка, елиминирала Серина и Винъс по пътя към титла от “Големия шлем”. Поредицата продължава в началото на следващата година, като е спряна от Мария Шарапова на полуфиналите на Аustralian Open.

Още от Тенис

Виж всички