Треньорът на Алкарас: Винаги му давам за пример Григор Димитров

Антонио Мартиенс Каскалес е едно от най-големите имена в испанския тенис. Именно под негово ръководство Хуан Карлос Фереро достигна до титлата на Ролан Гарос и върха в световната ранглиста, като понастоящем 64-годишният специалист отговаря за треньорското звено в академията на някогашния си възпитаник. Каскалес даде доста интересно интервю за испанското издание Clay, в което разкри, че един от играчите, които дава като пример на Карлос Алкарас, е Григор Димитров.

„В момента съм нещо като треньор на треньора. Аз пътувам с Алкарас, когато Хуан Карлос има нужда от няколко седмици почивка. Бях с Карлито в Бразилия през февруари, а следващия месец ще сме заедно и в Куинс. Да се пътува с него е много лесно“ – сподели Каскалес.

На въпроса какво е видял в Алкарас на първата му тренировка в академията, той отговори: „Бях развълнуван, макар да знаех, че в такива ситуации човек трябва да е много внимателен. Той умееше множество различни неща и му личеше, че наистина обича тениса. Той работи много здраво и е благодарен, че има възможността да бъде на корта. Хуан Карлос хареса най-много именно това. Преди да дойде Алкарас той не бе сигурен дали ще продължи да се занимава с треньорска дейност. Преди това бе тренирал единствено Александър Зверев, и то за по-малко от година“.

Каскалес разкри, че Доминик Тийм, Денис Шаповалов, Хуан Мартин Дел Потро, Давид Гофен, Марин Чилич и Стефанос Циципас са отправяли оферти на Фереро, но той е искал да работи единствено с Алкарас.

„Тийм искаше Хуан Карлос да го тренира за период от 15 седмици. Казах му, че двете неща не си противоречат и че би могъл да тренира Доминик, като вземе Карлос за негов спаринг партньор. Той обаче не искаше да работи с никой друг, освен с Алкарас“.

Роденият в Аликанте специалист споделя също, че един от играчите, който е давал като пример на Алкарас още от началото на съвместната им работа, е Григор Димитров.

„Бях много впечатлен от Григор Димитров, след като го гледах за пръв път. Той, както и Алкарас, притежаваше невероятен талант, който можеше да се забележи с просто око и затова е един от играчите, които давам на Карлос като примери. Димитров спечели Мастърс трофей, играейки перфектно в Синсинати, но като цяло кариерата му не се разви толкова добре, колкото очаквах. Вероятно му липсваше достатъчно концентрация. Той тренираше много усърдно, това е факт, но ако бе положил още малко усилия, резултатите му най-вероятно щяха да са значително по-добри. Постоянно казвам на Карлос „Добър си, но не си толкова добър, колкото беше Димитров на 17 години“. Опитвам се да го мотивирам по този начин“.

tenniskafe.com

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти