Евентуални дузпи могат да са проблем за Реал, намекна треньорът

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти призна, че гледа сериозно на въпроса за евентуални дузпи във финала срещу Ливърпул в събота. Тогава в Париж двата тима ще определят първенеца в Шампионската лига.

„Ще подготвим списък с най-добрите ни изпълнители на наказателни удари в случай, че се стигне дотам. Би било доста сложен момент. Във финали на ШЛ понякога съм срещал трудности с това да намеря петима играчи, които да изпълняват. Някои футболисти даже се криеха под скамейката“, заяви италианецът.

В своята кариера като наставник той на два пъти е стигал до дузпи в двубоите за трофея от ШЛ. На същата дата като сегашния финал – 28 май, но през 2003 година, неговият Милан надви Ювентус с 3:2 в Манчестър. Две години по-късно, отново начело на „росонерите“, Анчелоти отстъпи на Ливърпул в Истанбул, независимо че италианците водеха с 3:0 до 54-тата минута. 

Иначе сега специалистът намекна, че Родриго вероятно ще стартира на пейката, което предполага започването от първата минута на Федерико Валверде. „Дали Родриго ще е титуляр? Възможно е, но пък всички знаем как той помага на отбора с появата си от пейката. Всички играчи са ни важни“, обясни Анчелоти.  

Еден Азар също е здрав и заедно с Гарет Бейл могат да се включат в мача. Всички жадуват да играят, дори да е за 5-10 минути. Момчетата винаги уважават решенията и никога не съм имал проблеми, което аз също оценявам. Признавам, че през сезона се изненадах от това колко скромни са футболисти като Лука Модрич, Марсело, Начо Фернандес и Тони Кроос, на които бях треньор още през 2014 година. Те пренаписаха историята на Реал, но в същото време изобщо не са се променили като хора“, завърши Анчелоти.

Анчелоти: Ливърпул е фаворит? В края няма да има значение кой е бил фаворит

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти