Холгер Руне се присъедини към списъка с шампионите в ATP

Датчанинът Холгер Руне спечели първа титла в кариерата си, след като триумфира на турнира по тенис на червени кортове в германския град Мюнхен с награден фонд 598 хиляди евро. На финала 19-годишният Руне отстъпваше с 3:4 в първия сет, когато номер 8 в схемата Ботик ван де Зандсхулп (Нидерландия) не успя да продължи мача заради болки в гърдите.

"Това вероятно беше най-лошият начин да спечеля финал. Очевидно очаквах много тежък мач и той излезе много силен. Пожелавам му всичко най-добро, бързо възстановяване и всички се надяваме да го видим отново на корта много скоро", каза Руне след мача.

Титлата завършва страхотната седмица за Руне, който навърши 19 години в петък. С победата датчанинът става третият най-млад шампион на Мюнхен и петият тенисист в първа титла в АТP през 2022 година. Той елиминира световния номер 3 Александър Зверев във втория кръг на турнира.

"Много съм щастлив. Както казах, не това е начинът, по който исках да свърши, но ако погледна през седмицата - беше невероятно. Играх страхотен тенис, наистина се борех. Да играя тук, в Мюнхен и да спечеля първата си титла от АТП пред такава брилянтна публика - не може да искам повече", допълни датчанинът.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти