Франсес Тиафо и Себастиан Баес ще спорят за титлата в Ещорил

Американецът Франсес Тиафо и аржентинецът Себастиан Баес се класираха за финала на турнира по тенис на червени кортове АТП 250 в Ещорил (Португалия) с награден фонд 534 555 долара. 

Тиафо отстрани на полуфиналите сънародника си Себастиан Корда с 4:6, 7:6(2), 6:4 за близо три часа игра. Корда, който е син на чешката легенда в този спорт Петър Корда, направи пробив в последния гейм по пътя си към успеха в първия сет, а във втората част поведе с 5:2. Тиафо взе следващите четири поредни гейма за обрат 6:5, но в 12-ия гейм загуби подаването си. В тайбрека той взе аванс от 4:0 и след 7:2 изравни. 

В третата част Тиафо стартира с ранен пробив, поведе с 3:0, но в седмия гейм Корда взе подаването му. Тиафо стигна до още един брейк в десетия гейм и с първия си мачбол затвори двубоя. 

В другия полуфинал Себастиан Баес елиминира защитаващия титлата си Алберт Рамос (Испания) с 6:3, 6:7(7), 6:0 за 2:35 часа. 21-годишният Баес ще се опита срещу Тиафо да спечели първа титла в кариерата си в едва втория си финал на турнир от АТП. Аржентинецът спечели след три сета три от четирите си мача в надпреварата. Срещу Рамос Баес пропиля два мачбола в тайбрека на втората част, но доминираше изцяло в третия сет и не загуби нито един гейм.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти