Миомир Кецманович отпадна на полуфиналите на турнира по тенис в Мюнхен

Сърбинът Миомир Кецманович отпадна на полуфиналите на турнира по тенис на червени кортове в германския град Мюнхен с награден фонд 598 хиляди евро. Поставеният под номер 7 дебютант в надпреварата Кецманович загуби от осмия в схемата Ботик ван де Зандсхулп (Нидерландия) с 6:2, 6:7(4), 4:6 след близо три часа игра при доста влажно време. Нидерланецът достига за първи път в кариерата на финал при дебют на турнир от АТП 250. 

"Доста съм уморен. Беше дълъг мач, трудни условия, кортът беше тежък, така че съм щастлив, че успях. Не изглеждаше, че мога да спечеля след първия сет, затова наистина съм доволен от победата. Трябваше да се приспособя малко. Бях по-бавен от вчера, беше много по-тежко от вчера и той се справи по-добре от мен в първата част. Вторият сет започнах да играя по-добре, по-умно и съм щастлив, че спечелих с 6:4 в третия", каза Зандсхулп след мача. 

В тайбрека той поведе с 5:2 и след 7:4 изравни резултата, а в третата част направи два пробива и затвори срещата с втория си мачбол. На финала нидерланецът ще играе срещу Холгер Руне (Дания), който елиминира представителя на домакините Оскар Оте с 6:4, 6:4 за 88 минути. 18-годишният Руне направи три пробива, за да стигне до успеха. Датчанинът е номер 70 в световната ранглиста, а Зандсхулп заема 40-а позиция. Двамата не са играли един срещу друг до момента.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти