Борис Бекер осъден на две години и половина затвор

Легендата Борис Бекер е осъден на две години и половина затвор по делото му за обявяване на банкрут през 2017-а и съответно невъзможност за връщане на дългове в размер на над 50 милиона евро на различни кредитори.

54-годишният германец е обявен за виновен по престъплението, че е укрил около 3 милиона активи, за да избегне връщането на заемите си. Най-големият му дълг, начислен с лихви, достигащ до над 50 милиона евро, е за неплащане по лизинга на имението му в Майорка.

Също така Бекер е трансферирал от бизнес сметката си на други лица около 500 000 евро. Трикратният шампион на “Уимбълдън” е укрил и актив от над 1 милион в недвижим имот в родния си град Лаймен. Той не е обявил и дялове от технологична фирма, оценявани на около 75 000 евро.

Според английското законодателство Бекер ще лежи в затвора 15 месеца от 30-те му по присъда, а останалите ще бъдат под формата на пробация.

В Германия през 2002 година Бекер получи двугодишна условна присъда за укриване на данъци на стойност почти 2 милиона евро.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти