Андрееску се завърна с победа на корта след повече от шест месеца отсъствие

Шампионката на Откритото първенство на САЩ по тенис през 2019 година и бивша номер 4 в световната ранглиста Бианка Андрееску (Канада) направи успешно завръщане на корта след повече от шест месеца пауза на турнира на клей в германския град Щутгарт с награден фонд 611 хиляди евро.

Андрееску елиминира участващата с "уайлд кард" представителка на домакините Юле Нимайер със 7:6,(5), 6:3 в първия си мач за сезона. 21-годишната канадка навакса изоставане от 3:5 гейма, когато спаси сетбол при собствен сервис, след което реализира обрат.

"Имах нужда от малко време, за да вляза в ритъм, но и тя показа много добър тенис. Много съм щастлива, че успях да се справя с всички затруднения. Към  края на мача вече се чувствах много добре на корта и имах ясна визия за играта си, въпреки че беше и доста емоционално", коментира Андрееску, която ще играе за място на четвъртфиналите срещу поставената под номер 3 Арина Сабаленка от Беларус.

За канадката, която е 121-а в света в момента, това беше първи мач от началото на октомври миналата година.

Рускинята Даря Касаткина преодоля колебливо начало и стигна до победата срещу американската тийнейджърка Коко Гоф с 6:4, 6:2. 18-годишната Гоф поведе с 4:0, но след това Касаткина взе 12 от следващите 14 гейма, за да триумфира за 79 минути. Във втория кръг тя ще играе срещу седмата в схемата Онс Жабюр (Тунис), която обърна Маркета Вондроушова (Чехия) с 4:6, 6:2, 6:3.

Представителката на домакините Ева Лис направи успешен професионален дебют в Тура на WТА. 20-годишната квалификантка, която е родена в Украйна, но се състезава за Германия, се справи с швейцарката Виктория Голубич с 5:7, 7:5, 7:5 след 3:09 часа игра. Лис, 342-а в световната ранглиста, реализира обрат, след като изоставаше с пробив при 4:5 в решаващия трети сет срещу 38-ата в света Голубич. Така тя ще играе срещу водачката в класацията на УТА Ига Швьонтек (Полша) във втория кръг.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти