Френската федерация по тенис се отказа да кандидатства за домакинство на мачове от групата фаза на турнира за Купа "Дейвис"

Френската федерация по тенис (ФФТ) обяви, че се е оттеглила от процеса на подаване на заявка за домакинство на мачове от груповата фаза на тазгодишните финали на турнира за Купа "Дейвис" поради "тежките финансови и оперативни условия".

Първоначално Международната федерация посочи Болоня, Глазгоу, Хамбург и Малага за домакини на срещите от груповата фаза на мъжкото отборно състезание от 14-18 септември. След това Малага беше избрана за домакин на финалите през ноември и централата заяви, че очаква оферти за негов заместник.

ФФТ заяви, че е подал жалба през Спортния арбитражен съд миналия месец, след като е бил "несправедливо изключен" от кандидатстването, но е отговарял на условията да замени Малага.

"След като най-накрая успя да прегледа пълните критерии при определянето на градовете домакини . . . ФФТ реши да не подава оферта с оглед на тежките финансови и оперативни условия, които нито един потенциален организатор на френска територия не желаеше да приеме", се казва в изявление.

ФФТ добави, че е оттеглила жалбата пред КАС в понеделник, след като е признато правото й да участва в процеса за подаване на заявки, но това "вече няма никаква цел".

ITF обяви, че се надява, че френската централа да кандидатства за бъдещи издания на турнира.

"Бяхме много изненадани от неотдавнашното съобщение на ФТФ относно подаването на заявки за домакинство на мачовете от груповата фаза, тъй като то не е свързано със случая с КАС", казаха от Международната федерация за агенция Ройтерс.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти