Новак Джокович: Надявам се в Белград да изиграя повече мачове

Водачът в световната ранглиста по тенис при мъжете Новак Джокович ще заяви, че прави всичко възможно да се подготви по най-добрия начин за турнира в Белград (Сърбия) от сериите АТП 250 с награден фонд 534 555 евро.

Сърбинът е поставен под номер 1 в схемата на състезанието и ще започне участието си директно от втория кръг. Негов съперник ще е победителят от мача между сънародниците му Ласло Джере и Хамад Меджедович.

„Използвам всяка възможност за тренировка, за да бъда напълно подготвен физически. Не бях готов за Монте Карло. Надявам се, че тук ще изиграя повече мачове“, каза Новак Джокович на пресконференция в Белград.

„Очаква сериозна подкрепа от трибуните и се надявам, че това ще ми даде допълнителна сила. Най-голямата ми цел към момента е Откритото първенство на Франция. Мисля много за това. Тук искам да спечеля титлата. Това е моята амбиция, но нека вървим стъпка след стъпка“, коментира още Джокович.

Той трябваше да проведе срещата с медиите в неделя, но тя бе отложена, тъй като сръбският тенисист е бил прекалено уморен след четирите тренировки, които е направил.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти