Александър Зверев се класира на полуфинал в Монте Карло

Германецът Александър Зверев, номер 2 в схемата на турнира в Монте Карло, се класира за полуфинал, след като елиминира младия италианец Яник Синер с 5:7, 6:3, 7:6 (5). Синер, номер 9 в решетката, поведе в първия сет, след като успя да преодолее ранен пробив.

Във втория двамата си размениха по един пробив и резултатът вървеше равен до 3:3. Зверев трябваше да спасява две точки за пробив, но пък реализира втори за себе си в осмия гейм и след това си взе подаването.

Но в мач с 10 сервис-брейка, повечето от половината точки бяха спечелени срещу подаването, както и доста неточности от основната линия, в крайна сметка Зверев триумфира в тайбрека.

Негов съперник ще бъде Стефанос Циципас (Гърция), който сътвори малко чудо срещу Диего Шварцман (Аржентина). Цциипас победи в срещата с 6:2, 6:7 (3), 6:4, след като в третия сет изоставаше с 0:4.

По-рано днес бяха определени и другите двама полуфиналисти. Българската тенисзвезда Григор Димитров ще се опита да стигне до финала на турнира от веригата Мастърс срещу Aлехандро Давидович Фокина (Испания).

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти