Григор излиза на корта днес в битка за 1/2-финал на "Мастърс"-а в Монте Карло

Григор Димитров излиза на корта отново днес и ще гони място на полуфиналите на “Мастърс” турнира в Монте Карло. Препятствието пред него е най-добрият полски тенисист Хуберт Хуркач, който в четвъртък елиминира специалиста на клей Алберт Рамос-Виньолас със 7:6(2), 6:2. Димитров пък записа убедителна победа над световния номер 7 Каспер Рууд с 6:3, 7:5.

Срещата между Григор и поляка е втора на централния корт “Рение III”, което означава, че ще стартира не по-рано от 14:00 часа. Двубоя може да гледате в пряко предаване по MAX Sport 1.

Григор Димитров подчини световния номер 7 и стигна 1/4-финал в Монте Карло

Димитров и Хуркач имат само един мач помежду си - миналата година на 1/4-финалите в Индиън Уелс, където в оспорван мач Гришо спечели с 3:6, 6:4, 7:6(2).

Любопитното е, че Хуркач спечели само един мач на клей през 2021 година, а сега вече за първи път в кариерата си е на такава фаза в Монте Карло, както и за първи изобщо на червено от календара на АТР.

Историческа титла за Хуркач в Маями

Полякът прави много силен сезон с полуфинали в Дубай и на "Мастърс"а в Маями, като има победи над Андрей Рубльов, Даниил Медведев и Яник Синер.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти