Бивш нападател на Ливърпул подкрепи Тен Хаг за мениджър на Ман Юнайтед

Бившият нападател на Ливърпул Дирк Каут подкрепи своя сънародник Ерик тен Хаг за бъдещ треньор на Манчестър Юнайтед. В последните седмици наставникът на Аякс е сочен за основен фаворит за поста на “Олд Трафорд” от лятото, а през миналата седмица стана ясно, че е провел интервю с ръководството на “червените дяволи”. Въпреки това от клуба все още разглеждат и други кандидатури, а сред спряганите имена са Маурисио Почетино, Юлен Лопетеги и Луис Енрике. Въпреки това Каут изрази мнение, че именно Тен Хаг е подходящия човек и заслужава шанс в голям клуб. 

Един от шефовете на Аякс коментира нестихващите слухове около Тен Хаг и Ман Юнайтед

“Тен Хаг е страхотен и опитен треньор. Той се е учил на занаят в резервите на Байерн (Мюнхен), след това в Утрехт, а сега е в Аякс. Той е отличен мениджър, подобрил се е много и на терена, и извън него. Знам, че имаше хора, които се съмняваха в доброто му ниво на говорене на английски, както и в това как изглежда пред камера, но той израства като мениджър с всяка изминала седмица и мисля, че може да свършли страхотна работа във всеки топ отбор в Европа. Неговата тактика, начинът му на мислене за футбола са много интересни и би било страхотно, ако получи възможност в топ отбор”, коментира Каут, който има 104 мача на сметката си като национал на Нидерландия и над 200 мача в Премиър лийг с екипа на Ливърпул

В медиите във Великобритания се разпространява и тезата, че Тен Хаг има подкрепата на Ралф Рангник, който в момента е временен мениджър на Юнайтед, а Маурисио Почетино е подкрепян от сър Алекс Фъргюсън.

Още от Футбол свят

Виж всички