Гол на Жорди Кайседо не стигна на Еквадор срещу Парагвай, но тимът му отива на световното

Нападателят на ЦСКА - София Жорди Кайседо се разписа от дузпа за Еквадор при гостуването на Парагвай в двубой от световните квалификации в Южна Америка, но тимът му загуби с 1:3. 

Въпреки поражението Еквадор се класира директно на Мондиал 2022, като заема третото място във временното класиране с актив от 25 точки, докато “гуараните” са едва осми с 16. 

За Парагвай това беше едва трета победа в квалификациите, като тимът ще пропусне трето поредно участие на световни финали. За последно Парагвай игра на световно първенство през 2010 година, когато достигна до 1/4-финалите. Домакините започнаха изненадващо добре на “Естадио Антонио Аранда”, като откриха в 9-ата минута чрез Роберт Моралес. 

Като цяло Парагвай стоеше по-добре на терена през първите 45 минути. В 35-ата домакините можеха да останат с човек по-малко за нарушение на Мигел Алмирон срещу Первис Еступинан, но след преглед с ВАР играчът на Парагвай остана на терена. Само няколко минути по-късно Парагвай вече водеше с 2:0 в резултата, след като Пиеро Инкапие си отбеляза автогол след връщане на топката към вратаря. 

Така за първи път от 2011 година Парагвай се оттегли на почивката с два гола аванс. В началото на втората част Алмирон вкара трето попадение за “гуараните” и на практика предреши мача. Така се стигна до 85-ата минута, когато влезлият като резерва четвърт час преди края Кайседо намали от дузпа. 

Три минути по-късно Блас Риверос получи втори жълт картон и остави Парагвай с човек по-малко, но за Еквадор вече беше късно да търси обрат.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти