Сандански дава старт на сезона в тенис веригата Weekend Tour

Най-слънчевият град в България Сандански ще даде начало на сезон 2022 в Weekend Tour. Семейната тенис и СПА верига за десета поредна година ще зарадва всички любители тенисисти и техните близки с незабравими уикенди или по-дълги почивки, съчетани с много забавления на корта и извън него.

Първото събитие за годината ще се проведе в края на седмицата, между 25 и 27 март. Домакин на Weekend Tour за девета година ще бъде най-големият балнеолечебен и СПА комплекс в Югозападна България - Интерхотел Сандански.

Тенисистите ще имат възможност да се включат в схеми на сингъл за мъже и жени, както и в турнири по двойки – смесени и мъжки. Хубавото е, че форматът включва игра в групи по четирима на сингъл, което гарантира минимум три мача. Самите двубои се провеждат в един сет като при 5-5 се играе тайбрек. В петък участниците ще имат време за тренировки, а мачовете в групите започват в събота. В неделя са финалите, които ще определят и кой ще спечели голямата награда – почивка в хотела, осигурена от домакините. Очакванията са за високо ниво на тениса. При мъжките двойки фаворити са тандемите Калин Кънчев/Ники Стоянов и Петър Цветков/Петър Тодоров. На сингъл сред претендентите за първото място са Георги Митрев, Явор Астарджиев, Саркиз Харалампиев и други.

През тази година Weekend Tour залага и на много допълнителни събития, които гарантират страхотна почивка дори за тези, които са само зрители по отношение на тениса.

Местата за Сандански бяха много бързо заети, но желаещите могат да се включат в следващите събития на Weekend Tour. Между 15 и 17 април в Гоце Делчев ще се проведе Uva Nestum Open I, а между 5 и 8 май предстои Therma Village Open I в Кранево. Морските дестинации ще продължат и през летните месеци с турнири в Созопол и Кранево, а още отсега има голям интерес към петдневната тенис почивка в Халкидики през октомври, когато тенис ще се играе на кортовете на академията на Рафа Надал. Повече подробности можете да откриете на сайта - weekendtour.bg

Още от Тенис

Виж всички