Димитър Кузманов загуби в първия кръг на "Чалънджър" в Хърватия, отпада от топ 200 на ATP

Националът на България за купа "Дейвис" Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на турнира по тенис на червени кортове от сериите "Чалънджър" в хърватския град Задар с награден фонд 45730 евро.

Поставеният под номер 7 Кузманов допусна шест пробива и претърпя поражение от Нерман Фатич (Босна и Херцеговина) с 2:6, 6:7(5) за 99 минути.

Така той не успя да защити точките от достигнатия финал на надпреварата през миналия сезон и ще изпадне от топ 200 на световната ранглиста от следващия понеделник.

28-годишният пловдивчанин, който е 191-и в класацията на АТП в момента, имаше сериозни проблеми при подаването си, като спечели само 48 процента (38 от 80) от точките при негов сервис.

Фатич, 260-и в света, взе първия сет със серия от четири поредни гейма. Във втората част Кузманов на три пъти навакса пробив пасив, включително при 4:5 гейма, когато съперникът подаваше за мача. В последвалия оспорван тайбрек босненецът все пак триумфира след две поредни точки при 5:5.

27-годишният Фатич взе реванш за загубата си от българина с 2:6, 0:2 и отказване на полуфиналите на турнира през миналия сезон.

Защитаващият титлата си и поставен под номер 2 Никола Милойевич (Сърбия) също беше елиминиран в първия кръг след 6:3, 2:6, 3:6 срещу испанеца Едуард Естеве Лобато.

Още от Тенис

Виж всички