Мики Орачев: Готови сме за мача с Левски, чувствам се горд, че ме извикаха в националния

Един от капитаните на Локомотив (София) Мики Орачев сподели очакванията си за предстоящото дерби с Левски. Двата тима се изправят един срещу друг в събота (19.03), а защитникът е юноша на “сините”. Той не крие, че за него двубоят ще е по-специален, но призна, че ще бъде професионалист на терена. Орачев говори и за повиквателната си в националния отбор, която получи от Ясен Петров.

Локомотив (София) привлече хърватски полузащитник

„Мисля, че отборът се подготвя добре през тази седмица. Смятам, че сме готови, въпреки че имаме двама наказани – централни защитници, а и много контузени. Другите момчета са готови и чакат мача с нетърпение. Надявам се да компенсираме липсата на двамата защитници, които са много опитни футболисти. Дано тези, които ги заместят се представят по най-добрия начин. Юноша съм на Левски. Доста години прекарах там. Всеки мач е по-специален за мен, когато съперник е Левски. На терена сме професионалисти и трябва да защитаваме цветовете, за които играем.

Чувствам се много горд, че ме повикаха в националния отбор. Преминах дълъг път, за да дойде тази покана. Ще дам всичко от себе си, ще попивам и ще помагам с всичко, което мога. Най-важното е да се представим добре”, заяви Орачев пред “Дарик”.

“Винаги има притеснения. Марин Петков и Георги Миланов са отлични футболисти, които много харесвам. Радвам се на тяхното развитие. Ще гледам да съм пределно концентриран срещу, който и от тях да играя. Надявам се да ги спирам по най-добрия възможен начин. Следя изкъсо какво се случва на „Герена“. Много се радвам, че г-н Стоилов вдигна не само клуба, а и момчетата в Левски. Играят много добър футбол и се наслаждават на играта си. Надявам се още от догодина да се борят за шампионската титла.

Мачът с Ботев Враца беше много ключов за нас. Както казват мач за шест точки. Надявам се след оставащите три мача да излезем с по-добър точков актив преди плейофите. Силно се надявам Локомотив София да запази статута си“, завърши бранителят.

Още от БГ Футбол

Виж всички