Преди 40 години ЦСКА постави големия Ливърпул на колене

Преди точно 40 години българският клубен футбол постига един от най-големите си успехи.  17 март 1982 г ще остане завинаги в историята на ЦСКА. На този ден "армейците" не само побеждават с 2:0, но и елиминират след продължения действащия европейски шампион Ливърпул, съобщиха "червените". Във велик мач реванш на Националния стадион в София, настоящият наставник на "червените" Стойчо Младенов екзекутира англичаните с два гола. 

Близо 70 000 зрители стават свидетели на невероятния триумф на момчетата на треньора Аспарух Никодимов. Успехът е грандиозен, но не и чак толкова изненадващ, тъй като по това време ЦСКА е страшилище за всичките си съперници на Стария континент и глава пред българите прекланят редица именити грандове. Това е поредната среща, в която те защитават прозвището си "Убиец на шампиони".

"Червените" фенове отбелязаха 40 години от паметната победа срещу Ливърпул

Победата на "червените" над славния тим на Боб Пейсли отеква навсякъде в Европа, а стадион "Васил Левски" е наречен "гробище за европейски шампиони" - ЦСКА отстранява трети действащ носител на Купата с големите уши, след като по-рано в София са детронирани Аякс и Нотингам.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти