Двама олимпийски шампиони в 53-членния състав на САЩ за Световното в Белград

Двама олимпийски шампиони от Токио попаднаха в отбора на САЩ за Световното първенство по лека атлетика в зала в Белград, което ще се проведе от 18 до 20 март. Това са златните медалисти в тласкането на гюле при мъжете Райън Краузър и в овчарския скок при жените Кейти Наджиот. Тимът на САЩ наброява 53 състезатели.

Краузър спечели титлата в Токио с олимпийски рекорд, след като през 2021 г. постави световни рекорди в зала и на открито. Той няма загуба през последните два сезона. Наджиот пък стигна до олимпийското злато след драматично развитие на финала, след като по-рано през годината записа личен рекорд от 4.95 метра.

В американския тим за Белград е и световният рекордьор на 60 метра с препятствия при мъжете Грант Холоуей, който през зимата на 2021 г. постигна най-бързото време в историята на дисциплината - 7.29 сек.

Сребърният медалист в овчарския скок от Токио Крис Нилсен, който има 6.05 метра тази зима, също ще се бори за отличие в сръбската столица.

В същата дисциплина при жените освен олимпийската шампионка от Токио, в тима е и актуалната световна шампионка в зала от Бирмингам 2018 Санди Морис.

В състава се завръща и изтърпелият своето допинг наказание спринтьор Крисчън Коулман.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти