Зверев: Заслужавам наказаниe, ако пак си изтърва нервите

Германският тенисист Александър Зверев заяви, че заслужава наказание, ако още един път си изпусне нервите и престъпи условното наказание, наложено за избухването му в Акапулко миналия месец, където той удари ракетата си в съдийския стол и обиди съдията.

Номер 3 в мъжката тенис-ранглиста беше глобен с 40 хиляди долара и му бяха отнети още 31 хиляди долара от наградни фондове, а също така се раздели с всичките спечелени точки от турнира, както на сингъл, така и на двойки.

Зверев побесня срещу рефер, изхвърлиха го от турнира в Акапулко

След като прегледа цялата случка отново, ATP наложи допълнителна глоба от 25 000 долара и осемседмична забрана за всяко администрирано от ATP събитие, но ги превърна в условно накадание при условие, че той няма да калкулира повече глоби за неспортсменско поведение.

"Ако направя нещо подобно отново, те имат пълното право да ме санкционират. Това е толкова ясно, че няма какво да се каже, заяви Зверев пред журналистите преди началото на турнира в Индиан Уелс.

Една година изпитателен срок за Александър Зверев

"Повторя ли го, това означава, че не съм си научил урока, нали така? Смятам, че всеки в живота заслужава втори шанс , всеки прави грешки. Но ако правиш грешки многократно, това означава, че не си се научил. Така че ако се случи отново, логично е да бъда спрян. Но ще направя всичко възможно такива случки повече да не се повтарят, не само този сезон, но и през цялата ми по-нататъшна кариера", заяви германецът от руски произход.

След като загуби мач на двойки в Акапулко в последната седмица на февруари, Зверев се приближи до съдията Алесандро Джермани и удари стола му с ракетата си. А преди това изглеждаше крайно заплашителен и дори замахна към съдията, обсипвайки го с обиди и заплахи.

Още от Тенис

Виж всички