Украйна с шестима атлети на Европейската купа по хвърляния

Шестима украински атлети бяха добавени към списъка с участници за Европейската купа по хвърляния в Лейрия (Португалия), която ще се проведе този уикенд (12-13 март). Тяхното участие стана възможно благодарение на силното желание на президента на Европейската атлетика Добромир Карамаринов, финансовата и логистичната подкрепа на Европейската атлетика и помощта както от Полската атлетическа асоциация, така и от Турската атлетическа федерация.

Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов каза: “Спортът има силата да изпрати послание на надежда и да събере спортисти от различни среди и култури. Това ги поставя в равни условия, където единственият език е този на конкуренцията и честната игра. Ето защо трябва да направим всичко по силите си в Европейската атлетика, за да подкрепим и насърчим участието на украински спортисти в предстоящите ни събития.”

В светлината на инвазията руски и беларуски атлети няма да имат право да се състезават на Европейската купа по хвърляне след санкции, наложени на съответните им федерации от Европейския съвет по лека атлетика миналата седмица.

Ето и списъка с участици за Украйна на Европейската купа по хвърляния:Жени- Олена Хамаза (чук девойки под 23 години)- Даря Харкуша (диск девойки под 23 години)- Ирина Климец (чук)- Альона Шут (чук)

Мъже- Михайло Кохан (чук младежи под 23 години)- Роман Кокошко (гюле)

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти