Холи Брадшоу открива летния сезон на Диамантената лига в Бирмингам

Бронзовата олимпийска медалистка от Токио в овчарския скок Холи Брадшоу ще открие своята "диамантена" кампания за 2022 година в Бирмингам на 21 май. Европейската шампионка в зала от 2013 година постави нов рекорд на Великобритания на открито от 4.90 метра през юни 2021 година и заличи собствения си 9-годишен рекорд от 4.87 м.

"След успешна и последователна кампания през 2021 г. бях изключително разочарована, че пропуснах турнирите на закрито, но с три големи първенства това лято моят приоритет беше да си почина, да се възстановя и да насоча енергията си към връщане към пълно здраве.

Отне известно време, но най-накрая отново се чувствам себе си и съм развълнувана от предстоящата година. След като се състезавах пред малко или никакви зрители през цялата пандемия, нямам търпение да открия сезона си в Бирмингам. Наслаждавах се на някои фантастични изпълнения на този стадион през годините и се надявам да продължа откъдето спрях в Токио и да дам на публиката нещо, за което да вика", сподели Брадшоу.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти