Ястремска получи "уайлд кард" за Индиън Уелс

Украинската тенисистка Даяна Ястремка (№103 в световната ранглиста) получи “уайлд кард” от организаторите на престижния турнир от сериите WTA 1000 в Индиън Уелс. Домакините поканиха 21-годишната Ястремка, след като от участие се отказа Камила Джорджи. Това позволи на Наоми Осака, която по-рано получи “уайлд кард”, да влезе директно в основната схема, а нейната специална покана отиде при украинката.

Родената в Одеса Даяна Ястремска за трети път в своята кариера ще играе в Индиън Уелс. При дебюта си през 2019 година тя отпадна на старта, а през 2020-ва приключи участието си във втория кръг.

Даяна Ястремска дари премията си за финала в Лион на Украйна

Освен Ястремска, в основната схема на турнира ще участват още три украинки - Елина Свитолина, Марта Костюк и Ангелина Калинина, а Леся Цуренко - в квалификациите. Турнирът в Индиън Уелс ще се проведе от 9 до 20 март.

В неделя Даяна Ястремска влезе в битка за титлата на WTA 250 турнира в Лион, но загуби от китайката Шуай Чжан с 6:3, 3:6, 4:6. За украинката това беше първи финал от две години насам, но така или иначе участието в заключителния мач й донесе много емоции предвид военните действия в родината й. Във Франция тя разказа, че преди да избяга от родината си с лодка през Румъния две нощи се е крила в подземен паркинг, за да се предпази от въздушните атаки. Ястремска ще дари цялата премия от Лион на нуждаещите се в Украйна.

Още от Тенис

Виж всички