България победи Парагвай в плейофа за "Купа Дейвис"

България взе непреодолим аванс от 3:0 победи срещу Парагвай в плейофа от Световна група II на Купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже. 

България поведе с 2:0 на Парагвай след първия ден на плейофния мач за купа „Дейвис“

Александър Лазаров и Александър Донски осигуриха триумфа на "трикольорите" след успех в мача двойки срещу Хуан Борба и Ернандо Хосе Ескура с 6:3, 7:5 за малко повече от час на твърдите кортове в столичната зала "София". Българският дует взе ранна преднина от 4:1 гейма и задържа аванса си до края на първия сет. Във втората част южноамериканците поведоха с 4:2, но Лазаров и Донски реализираха обрат, след като взеха последните 13 разигравания в двубоя. 

Димитър Кузманов донесе първа победа на България срещу Парагвай на купа „Дейвис“

Във вчерашните два мача на сингъл Димитър Кузманов записа рекордна 21-а победа поединично за България в купа "Дейвис" след 7:6(5), 6:0 над Ескура, с което даде преднина в резултата на домакините. След него Лазаров надделя с 6:4, 6:1 над Даниел Вайехо, полуфиналист на Откритото първенство на Австралия при юношите от края на януари. С успеха при дуетите днес момчетата на капитана Валентин Димов се класираха за основната надпревара в Световна група II през септември.

Още от Тенис

Виж всички