Важна информация за публиката на мача България - Парагвай за Купа "Дейвис"

Мъжкият национален отбор на България се изправя днес (5 март) и утре (6 март) от 16:00 ч. срещу отбора на Парагвай в мач от световното отборно първенство по тенис за Купа "Дейвис". Входът за публика в столичната зала "София" е свободен, като след получено разрешение от Министерството на здравеопазването ще може да бъде запълнен целият капацитет от 500 седящи места.

От БФТенис канят всички, които желаят да гледат мачовете на живо, да заповядат в залата от 15:00 ч. Задължително условие за допускане до трибуните е зрителите да имат цифров ковид сертификат, с който доказват, че са напълно ваксинирани (като не са изминали повече от 270 дни от датата от поставяне на последната доза); че са преболедували COVID-19 в рамките на предходните 180 дни; или че резултатът от направен преди не повече от 72 часа PCR или не повече от 48 часа антигенен тест е отрицателен; както и да ползват предпазна маска за лице по време на престоя в залата.

Достъпът до залата ще бъде прекъснат в 16:20 ч., когато се очаква да започне първият мач от двубоя - между първата ракета в българския тим Димитър Кузманов и втория избор в състава на гостите Ернандо Ескура. След това зрители ще бъдат допускани отново в 20-минутната пауза между първия и втория мач от петъчната програма - между втората ни ракета Александър Лазаров и първия избор на южноамериканците Даниел Вайехо.

Същото разписание за влизане на публиката ще важи и за събота, за когато са насрочени срещата на двойки между Александър Донски/Пьотр Нестеров и Хуан Борба/Даниел Вайехо, както и синглите между първите ракети Кузманов и Вайехо и между вторите - Лазаров и Ескура.

“Каним всички приятели на тениса да наблюдават и подкрепят българските национали в мачовете им срещу Парагвай. Призоваваме за отговорно поведение и спазване на всички противоепидемични мерки по време на престоя в зала "София”, обявиха от БФТ.

Още от Тенис

Виж всички