Буковиецки набира скорост преди Световното в Белград

Европейските атлети записаха няколко много силни постижения на турнира от Световния атлетически тур в Мадрид. Един от резултатите, които заслужават внимание, беше на носителя на европейска титла в зала в тласкането на гюле Конрад Бакувиецки, който оглави европейската ранглиста за сезона с 21.91 метра. Това е и нов рекорд на турнира.

Полякът откри състезанието с 21.84 метра, с което изравни европейското лидерство за 2022 г. с хърватина Филип Михалевич. В своя четвърти опит той постигна 21.91 метра, което е само с 9 сантиметра по-малко от националния рекорд на Полша в зала от 22 м, който също е негово притежание.

“Последните две години бяха много трудни - с контузии и други неща, но тази зима открих радостта от тласкането отново. Този тип радост, която имах, когато бях юноша. Когато тласнах 21.91 м в своя четърти опит, всъщност си мислех, че е над 22 метра. Смятам, че резултат над 22 метра е близо”, сподели Буковиецки, който е само на 24 години.

“Имам още едно състезание преди Световното първенство в зала в Белград, което е националният шампионат на Полша този уикенд. Очаквам с нетърпение Белград. Имам специални спомени от града и тази зала, тъй като там спечелих европейската титла през 2017 г.”, добави полякът.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти