Начинаещите в тениса с шанс за участие в турнир на кортовете на „Раковски“

Нов месец, нов турнир – под това мото през март Интерактив тенис стартира третия за годината си Вечерен турнир. Арена на мачовете на аматьорите на всички нива ще бъдат клей кортовете на ТК „Раковски“ в столицата, които предлагат отлични условия на закрито и идеална локация в центъра на София.

Началото дава надпреварата в категория ITL 125 – за начинаещи до средно напреднали с рейтинг от ИТН10 до ИТН8. Това са турнирите, в които с най-голямо спокойствие своя състезателен дебют могат да направят и тези, които тепърва правят първите си крачки в тениса. Рейтинговата система на състезателите гарантира двубои със съперници на сходно ниво, което носи повишаване на нивото и разбира се, много забавление на корта. Ограничения няма и по отношение на пола и възрастта на участниците.

Двубоите се провеждат между 20 и 22 часа, което дава възможност за игра след работно време. Всеки участник може и да заяви до два неудобни за игра дни. Форматът на самите мачове е два сета до 4 гейма с мини тайбрек при 3-3. При равенство в сетовете се играе шампионски тайбрек до 10 точки.

Срещите започват в понеделник, 7 март. Интересът за турнирите от това ниво традиционно е много голям и към момента са останали само няколко свободни места за желаещите. Записването се осъществява на сайта – interactive-tennis.com. 

Надпреварата ще продължи в рамките на две седмици, след които ще бъде определен и поредният шампион на ниво ITL 125. В края на миналия месец Георги Митев спечели турнира в тенис клуб „Свети Йоан“. Във финала той победи Николай Велков с 4-1, 4-0. На кортовете в Семинарията все още продължават мачовете от категория ITL 250 и ITL 500.

ITL 250 и ITL 500 турнири ще има и на кортовете до стадион „Раковски“ като те започват съответно на 14 март и на 21 март. Записването все още е отворено. В тях също възможност за участие имат и начинаещите като схемата е направена така, че в първите кръгове да имат съперници със сходен рейтинг.

На 21 март стартира и традиционният за март турнир за жени – Ladies Night. Той също ще се проведе на кортовете на „Раковски“ и в него могат да се включат както начинаещи, така и напреднали състезателки.

С това добрите новини от Интерактив тенис не свършват. Преди броени дни организаторите обявиха и пълния календар за 2022-а на другия си популярен формат – Weekend Tour. В него любителите тенисисти и техните семейства се събират заедно на различни локации из България за уикенд, изпълнен с с тенис, релакс и различни активности за всички възрасти. Първото събитие за 2022-а ще бъде в Сандански в края на март. . Кулминацията ще бъде през октомври, когато желаещите ще имат възможност да се включат в петдневна ваканция в Халкидики, където да играят на кортовете на академията на Рафаел Надал. Пълният календар можете да видите на обновения сайт - weekendtour.bg

Още от Тенис

Виж всички