Обявиха състава на България за двубоя срещу Парагвай за Купа "Дейвис"

Капитанът на българския отбор по тенис за мъже за Купа "Дейвис" Валентин Димов обяви състава за мача срещу Парагвай от плейофите в Световна група II. Двубоите с южноамериканците са на 4 и 5 март в зала "София" в столицата. 

За тях Димов се е спрял на шестима тенисисти в разширения състав: Димитър Кузманов (номер 199 в световната ранглиста), Александър Лазаров (номер 405), Александър Донски (номер 611), Пьотр Нестеров (номер 1710), както и младите Янаки Милев и Динко Динев. 

С Адриан Андреев (номер 370) няма споразумение за двубоя с Парагвай, затова той не е в състава за този мач, съобщиха от Българската федерация по тенис. 

Лагерът на отбора на България ще започне сутринта на 28 февруари (понеделник), като тенисистите ще тренират двуразово в зала "София" до мачовете с Парагвай. Милев и Динев ще участват до самия край на лагера наравно с четиримата титуляри - и за да трупат ценен опит в такава обстановка, но и защото има вариант да бъде включен пети играч в състава за срещите с южноамериканците. 

Тимът на Парагвай пристига в София късно вечерта на 28 февруари.

Още от Тенис

Виж всички