Десетима българи ще участват на турнира за мъже от веригата UTR Pro Tennis Tour в Добрич

10 българи ще участват в турнира за мъже от веригата UTR Pro Tennis в Добрич. Състезанието с награден фонд 20 хиляди долара ще се проведе на кортовете на ТК "Изида" и е втори турнир от веригата за тази година.

България ще бъде представена от Пьотр Нестеров, Александър Лазов, Владимир Попов, Мартин Димитров, Антъни Генов, Джордж Лазаров, Иван Пенев, Гарбиел Донев, Симон-Антъни Иванов и Виктор Марков.

Като част от огромните усилия, които БФТенис полага за осигуряване на пълноценен международен спортен календар на нашите тенисисти, през 2020 г. бе подписан договор с американската организация Universal Tennis. Тя инвестира 40 милиона долара в провеждането на независима верига от професионални турнири със собствена рейтингова система, която оценява не само победите и загубите, но и спечелените и загубени сетове и геймове в мачовете.

Българските състезатели имат само ползи от едно такова участие. Първо, запълват с мачове срещу чуждестранни противници паузите, в които не са на ITF турнири, без да им се налага да преминават през пандемичните процедури и карантиниране по границите. Второ, двубоите са все срещу равностойни противници, защото UTR системата разпределя състезателите по близък ранкинг. Трето, всеки тенисист има гарантирани пари от наградния фонд (по около 500 долара), които нарастват с всяка победа.

Надпреварата в Добрич е в схема от 20 тенисисти. Те са разпределени в четири групи от пет състезатели.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти