Марк Славов гони трета поредна титла на копие

Националният рекордьор на България в хвърлянето на копие Марк Славов ще се опита да извоюва трета поредна титла от зимните шампионати на страната по хвърляния. 27-годишният Славов държи рекорда на България с 83.40 метра от Клуж-Напока през 2020 г. 

През миналата година той спечели златния медал от шампионата по хвърляния със 73.92 м, а през 2020 г.  се наложи с 63.90 м.  През уикенда в Балчик Славов ще опита за трети пореден път да се качи на най-високото място на почетната стълбичка в тези шампионати. Последните няколко месеца българинът се готви във Финландия. 

Михаела Петкова отново в сектора за хвърляне на копие

Първоначално в стартовите списъци фигуририше и името на бившия национален рекордьор и многократен шампион на страната Кольо Нешев в сектора. 39-годишният Нешев не се е появявал на състезание от 2018 г., когато спечели титлата на шампионата по хвърляния. Личният му рекорд е 82.55 м, което е бившият рекорд на България в дисциплината. Нешев се отдаде на треньорска кариера в последните години, като Славов се готвеше именно под негово ръководство няколко години. 

Заявката за участие на Нешев беше изтеглена ден преди началото на шампионата.  

Хвърлянето на копие при мъжете е в събота (19 февруари) от 15:30 на полигона за хвърляния в Балчик.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти