Свобода и Висер потвърдиха участие в Дюселдорф

Полякинята Ева Свобода и Надин Висер от Нидерландия са последните атлети от най-високо ниво, които потвърдиха участие на турнира ISTAF в Дюселдорф на 20 февруари. Надпреварата е част от Световния атлетически тур в зала със “сребърен етикет”.

Ева Свобода "избухна" със 7.00 сек на 60 м и даде заявка за световна титла

Свобода направи сензационно завръщане на пистата миналия петък на Orlen Cup в Лодз, след като в сериите на 60 метра бяга 7.04 секунди, а във финала 7.00 сек. С този резултат тя се изравни на десето място във вечната световна ранглиста в зала и на трето в европейската.

На старт на 60 м при жените в Дюселдорф ще застанат още европейската шампионка в дисциплината Айла Дел Понте (Швейцария) и сребърната европейска медалистка на 100 метра Джина Люкенкемпер.

Висер пък ще направи дебютно състезание за сезона след излекувана контузия. Двукратната европейска шампионка на 60 метра с препятствия ще се изправи срещу носителката на европейски титли в зала и на открито Синди Рьоледер, която се завръща от майчинство.

По-рано през сезона като участници на ISTAF в Дюселдорф бяха обявени олимпийската шампионка в скока на дължина Малайка Михамбо и световният шампион в овчарския скок Сам Кендрикс.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти