Играч на Барселона пожела на Еспаньол да изпадне

Защитникът на Барселона Роналд Араухо изпусна нервите си по време на неделното дерби с Еспаньол (2:2) в каталунската столица. Уругваецът се ядоса на подвиквания от скамейката на домакините и с жест показа, че им пожелава да изпаднат във Втора дивизия. Това се случи в добавеното време на мача след изгонването на съотборника му Жерард Пике и Нико Меламед от тима на домакините.

Треньорът му Чави Ернандес изрази съжалението си от инцидента. “Трябва винаги да проявяваме уважение към съдиите и съперниковите фенове. Понякога стресът те кара да допускаш грешки. Ако Роналд е допуснал такава, се извиняваме”, заяви наставникът.

По-късно самият Араухо се разкая с публикация в “Инстаграм”: “Искам да се извиня на всички от Еспаньол за неуместния жест, който отправих. Това се случи в резултат на напрежението по време на дербито. Имам себе си за човек, който уважава другите отбори и противниковите запалянковци. Не съм горд от случилото се”.

Халфът на Еспаньол Сержи Дардер пък го призова да бъде по-внимателен. “Преди една-две години самият Араухо играеше в Трета дивизия. Той е отличен защитник, но такива прояви не му помагат”, заяви футболистът на домакините.

Иначе още през първото полувреме на срещата Араухо получи травма в левия прасец и не се знае кога ще бъде отново на линия за игра.

Още от Футбол свят

Виж всички