Лацио нямаше проблеми с Болоня

Лацио записа трета победа в последните си четири мача в Серия А и тя отново бе с 3:0. Римляните този път отбелязаха три гола в домакинството си на Болоня. Чиро Имобиле откри от дузпа в 13-ата минута, а след почивката матиа Дзакани се разписа на два пъти. Тимът на Синиша Михайлович записа четвърта загуба в последните си пет мач, но още се държи на сериозна дистанция от зоната на изпадащите.

"Орлите" поведоха от дузпа отсъдена за удар на Сумаоров в лицето на Дзакани. Имобиле бе точен от бялата точка. Лацио доминираше през първото полувреме, удар на Милинкович-Савич мина покрай вратата, а Скорупски попречи на Имобиле да се възползва от лошо подаване назад на Дайкс.

В началото на второто полувреме Болоня имаше отлична възможност да изравни. Резервата Денко Касиус проби отдясно и центрира към Арнаутович, който стреля с пета, но вратарят спаси. Имобиле стреля над вратата след разбъркване в наказателното поле на гостите.

Болоня обаче имаше инициативата и търсеше гола, когато Луис Алберто изведе отлично Дзакани и той увеличи аванса на Лацио. Отново той се разписа за третото попадение, когато се възползва от подаване на на Лазари. Римляните завършиха мача с 10 играчи, тъй като Лазари напусна терена с контузия, след като Маурицио Сари бе извършил пет смени.

Още от Футбол свят

Виж всички