КАС обяви, че не разглежда ситуацията с фигуристката Камила Валиева

Спортният арбитражен съд (КАС) обяви, че не разглежда ситуацията с руската фигуристка Камила Валиева след отложената церемония по връчването на медалите в отборната надпревара от Олимпийските игри в Пекин, съобщиха за ТАСС от пресслужбата на КАС.

Евгения Медведева призова медиите да изчакат официалните новини за ситуацията с Валиева

Във вторник Международният олимпийски комитет (МОК) отмени церемонията по награждаването след отборния турнир, позовавайки се на спешни правни обстоятелства, които трябва да бъдат изяснени с Международния съюз по кънки.

Валиева поднови тренировки в Пекин

В сряда интернет порталът "Inside the Games" предположи, че причината за забавянето на церемонията може да е заради проблеми с допинг тестовете на Валиева. Според сайта тя е дала положителен допинг тест през декември миналата година.

Валиева стана първата фигуристка, изпълнила четворен скок на олимпийски игри

Пресаташето на Руската федерация по фигурно пързаляне Олга Ермолина по-късно съобщи, че Камила Валиева не е отстранена от индивидуалното състезание при жените на Игрите в Пекин.

"Спортният арбитражен съд не се занимава с този въпрос. Съответно не можем да го коментираме", се казва в изявлението на КАС.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти