Мартино-Лагард ще гони нови медали от големите първенства тази година

За Паскал Мартино-Лагард осигуряването на силен старт на сезона в Карлсруе миналия месец беше “като реванш“. Дванадесет месеца по-рано френската звезда в препятственото бягане получи контузия в бедрото на срещата в Германия.

Въпреки допълнителни проблеми с контузията, 30-годишният французин се възстанови навреме, за да участва на Олимпийските игри в Токио, където завърши пети. Но в Карлсруе на 28 януари победата му със 7.54 сек беляза началото на следващата глава, тъй като Мартино-Лагард иска да добави нов медал от световно първенство.

“Тази година най-накрая е като реванш. Миналата година (в Карлсруе) беше наистина лош момент за мен, защото получих тежка контузия и това разби целия ми сезон на закрито и началото на сезона ми на открито. Бях добре за Олимпийските игри, но Карлсруе беше наистина ужасен момент за мен миналата година“, каза Мартино-Лагард след победата си в Германия.

Това лято на французина му предстои да защитава европейската си титла на 110 метра с препятствия в Мюнхен, но преди това има два световни шампионата - в зала в Белград и на открито в Юджийн през лятото, като този път се надява да има злато и от планетарен форум.

“Опитвам се да давам най-доброто от себе си всеки път на шампионатите, а тази година има три”, добави Мартино-Лагард.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти