Кореец с резултат №1 в света за сезона в скока на височина

Кореецът Уу Сан-гйок оглави световната ранглиста за сезона в скока на височина, след като спечели специалния турнир за тази дисциплина в Хустопече. Той преодоля 2.36 метра з апървото място. Постижението му е и нов национален рекорд.

Той добави един сантиметър към собственото си най-добро постижение и на открито, поставено на Олимпийските игри в Токио през миналата година, когато завърши четвърти. С този резултат той излезе и на второ място в ранглистата на Азия в зала. Тя се оглавява от световния и олимпийски шампион Мутаз Есса Баршим с 2.41 метра.

Втори при мъжете в Хустопече се нареди американецът ЖуВан Харисън с личен рекорд от 2.34 метра. Трети завърши кубинецът Луис Зайас с 2.30 метра.

При жените победата извоюва британката Емили Бортуик с личен резултат и най-добро постижение в света за годината от 1.95 м. Мария Вукович също предоля 1.95 м за втората позиция и изравни собствения си национален рекорд на Черна гора.

Бронзовата олимпийска медалистка от Токио и европейска шампионка в зала Ярослава Магучих, нейната сънародничка от Украйна Ирина Герасченко и узбекистанката Сафина Садулайева поделиха третото място с по 1.92 м.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти