Кевин Майер се завръща в Белград за ново злато

Световният рекордьор в десетобоя Кевин Майер ще гони втора световна титла в седмобоя на планетарния шампионат в Белград през март месец. 29-годишният французин, който е и двукратен сребърен медалист от олимпийски игри в десетобоя, два пъти е стъпвал и на европейския връх в зала в седмобоя.

“Беше толкова емоционално. Резултатът си е резултат, но медалът означава повече. Никога не бях печелил златен медал при мъжете, имах титли само като юноша. Минаха шест години без да чуя националния химн, така че бях много горд да го чуя отново и да направя сънародниците си щастливи”, сподели своите спомени от европейската си титла в Белград през 2017 г. Майер. Тогава той спечели златния медал с нов европейски рекорд в седмобоя от 6479 точки.

Французинът се вълнува много преди своето завръщане в сръбската столица: “Нямам търпение да пристигна в Белград и да се състезавам на Световното първенство. Почувствах много разочарование и натиск миналата година по време на последното Европейско първенство на закрито. Надявам се тази година да се забавлявам в залата в Белград, която си спомням с умиление.”

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти