Освободиха Грийнууд под гаранция

Нападателят на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд е бил освободен под гаранция, съобщава “ББС”. Играчът бе обвинен от приятелката си Хариет Робсън в побой и изнасилване чрез поредица от постове в социалните мрежи в неделя. 

Грийнууд вече е разследван за заплахи за убийство

Полицията в Манчестър се самосезира веднага и след проведени разпити с нея в самия ден, вечерта се появи информация, че Грийнууд е бил арестуват. Вчера стана ясно, че обвиненията са променени и той вече е разследван за сексуално посегателство, изнасилване и заплаха за убийство. Той бе задържан в ареста, а мярката му бе удължавана на два пъти от магистрани, за да се стигне до освобождаването му тази сутрин. От полицията поясняват, че разследването по случая продължава.

Звездите на Ман Юнайтед също се дистанцираха от арестувания Грийнууд

Още в неделя Манчестър Юнайтед излезе с официална позиция, че той има забрана да играе за “червените дяволи” и да тренира с тима до второ нареждане, както и че клубът се противопоставя на всякаква форма на насилие. Освен от от “Олд Трафорд” няма да окажат никаква помощ на играча или да му предоставят правна помощ по време на разследването.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти